Zawody strzeleckie Straży Miejskichdodano: 16-02-2014

W sobotę odbyły się Pierwsze Zawody Strzeleckie Straży Miejskich, Powiatu Wałbrzyskiego. Swoje reprezentacje wystawiły jednostki z Boguszowa-Gorc, Wałbrzycha i Szczawna-Zdroju.

Punktualnie o dziewiątej rano, wszyscy uczestnicy stawili się w komplecie, jak na służby mundurowe przystało w III LO w Wałbrzychu. To właśnie dzięki uprzejmości Dyrektora Liceum, mogliśmy skorzystać z jedynej ogólnodostępnej strzelnicy pneumatycznej w całym Powiecie. Po krótkiej odprawie i instruktarzu, zawodnicy przystąpili do konkurencji Kpn 20.

Strzelanie prowadzone było pod okiem instruktorów i sędziów z LOK Wałbrzych, z którym to łączą nas przyjacielskie relacje. Tak więc wszystko poszło bardzo sprawnie i tuż przed południem, komisja sędziowska ogłosiła wyniki.

Pierwsze miejsce zajęła reprezentacja Boguszowa-Gorc.
Drugie miejsce, reprezentacja Wałbrzycha, Szczawno-Zdrój na miejscu trzecim. W klasyfikacji indywidualnej, pierwsze miejsce zajął reprezentant Wałbrzycha, natomiast drugie i trzecie wywalczyli Boguszowscy Strażnicy.

Wszyscy zgodnie wyrazili chęć kontynuowania treningów strzeleckich i udział w kolejnych zawodach. Tym razem Pucharu Zimy, na który zaprosił Wałbrzyski LOK.