Piknik Militarny.dodano: 17-08-2017

15 sierpnia z okazji Dnia Wojska Polskiego, na naszej strzelnicy odbył się Piknik Militarny, wraz z zawodami strzeleckimi. Nasza ekipa jak zwykle stanęła na wysokości zadania.

Zwarci i gotowi oczekiwaliśmy na gości.

Punktualnie o godzinie 10 zwarta kolumna przekroczyła bramę strzelnicy.

Po oficjalnym powitaniu, odśpiewaliśmy Hymn Państwowy, były przemowy i podziękowania. Oczywiście zaraz potem rozpoczął się Piknik, na którym prezentowano broń, wyposażenie wojskowe oraz przeprowadzono zawody strzeleckie.

Jak na Piknik Militarny nie mogło zabraknąć grochówki z kotła i kiełbaski z rusztu.

Nasz kucharz wydał 50 litrów grochówki i 150 kiełbas. Pyszne było.

Oczywiście po przeprowadzonych zawodach odbyła się dekoracja Zwycięzców.

Po zawodach chętni mogli popróbować swoich sił na strzelnicy, tym razem strzelając z broni bojowej. Ogólnie impreza bardzo udana.

Chciałabym gorąco podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do organizacji Pikniku. Członkom naszego Stowarzyszenia za organizację, Panu Ministrowi Michałowi Dworczykowi za Patronat, Panu Krzysztofowi Mackoś za wsparcie, Panu Ryszardowi Janasowi, Dyrektorowi Zespołu Szkół Politechnicznych Energetyk oraz Panu Robertowi Pietruchowi, Prezesowi DZSS za pomoc w organizacji zawodów. Stowarzyszeniom: Związek Strzelecki Strzelec oddział Strzegom oraz Enigmie z Boguszowa za prezentację militarną. Zarządowi wałbrzyskiego oddziału WiN oraz wszystkim przybyłym gościom.