Jesieńdodano: 30-09-2013

No i stało się. Jesień na poważnie zagościła w naszych progach. Oczywiście w żaden sposób nie przeszkadza to pasjonatom strzelectwa.
Jak zwyczajowo tuż przed godziną dziesiątą, zaczynamy zbierać się na strzelnicy.

Z upływem czasu, grono nasze powiększa się, tak że przed południem jest co najmniej dwadzieścia osób.

Miło nam było też gościć nowych strzelców, którzy regularnie odwiedzają naszą strzelnicę. Ostatnio dołączyli pasjonaci strzelania taktycznego.

Przybyli wraz ze swoimi pociechami i tak średnia wieku na strzelnicy, mocno spadła.

Cieszy to tym bardziej, że czas jakiś temu brać strzelecka mocno się zestarzała a młodzież wybierała komputery. Miejmy nadzieję, że to się zmieni a nowe pokolenie rozpowszechni strzelectwo wśród rówieśników. U nas już dziś młodzież chętnie pomaga jeszcze młodszym kolegom.

Z resztą młodzież zawsze ma lepiej, o czym świadczyć może choćby przychylność słońca,

które zamiast wygrzewać nasze stare kości, promienieje poprzez juniorów.
Cóż nam starym pozostało tylko udzielanie dobrych rad młodszym od siebie strzelcom.

Oczywiście najlepiej dyskutuje się przy kiełbaskach, bo i to zdrowo i pożytecznie, posłuchać, co starsi maja do powiedzenia.

Jesień na strzelnicy, więc pora na porządki i przemeblowania, tak by pomieścić coraz większe grono pasjonatów strzelectwa. Więc wzywam Was do czynu społecznego, ku chwale Naszej i dobru ogólnemu. Normalnie ryz z zeszłej epoki, tak co by młodym rąbka historii uchylić. Strzelecka Braci, w sobotę szable w dłoń i do dzieła. Szczegóły, w czwartek, gdyż wcześnie nie da się przewidzieć pogody. Zapraszam...